Лікування надмірної пітливості (гіпергідрозу)

Гіпергідроз або надмірна пітливість – розлад функції потових залоз, який викликає надмірне потовиділення без будь-яких причин. Потовиділення – це процес терморегуляції організму. У нормі воно посилюється під час фізичного навантаження, лихоманки, спеки, різного роду переживаннях, відчутті болю.  Це фізіологічний процес, який регулюється нервовою системою організму. Якщо надмірна пітливість турбує Вас у спокої чи при нормальній температурі середовища – це потребує лікування.

Гіпергідроз викликає стрес, дискомфорт, погіршує якість життя людини.

Це не лише  естетичний недолік, але й сприятливе середовище для розвитку різних дерматологічних захворювань, зокрема грибкового походження.

Проте, більше не потрібно хвилюватись про постійно вологі долоні, стопи, мокрі сліди під пахвами чи появу неприємного запаху. Адже є швидке, безпечне й ефективне рішення цієї проблеми.

Лікування гіпергідрозу (лікування надмірної пітливості) полягає у ін’єкціях ботулотоксину типу А, який блокує передачу нервових імпульсів до потових залоз і, як результат, значно зменшує потовиділення. Ця процедура є абсолютно безпечною, адже ботулотоксин з часом виводиться з організму.

Надмірна пітливість долонь, стоп, чола, пахвової ділянки чи інших частин тіла.

Проводиться дана процедура у такій послідовності: спочатку лікар збирає анамнез, з‘ясовує чи наявні у пацієнта захворювання, які можуть провокувати надмірне потовиділення та проводить огляд. Після цього, перед ін’єкціями, проводиться проба Мінора, яка дозволяє чітко визначити ділянки підвищеного потовиділення . Шкіра обробляється йодом, потім – посипається крохмалем. Зони з підвищеною пітливістю стають темними. Саме сюди необхідно вводити ботулотоксин. Так, як процедура є лікувальною, робиться методом мезотерапії. Після процедури проводиться фотофіксація для контролю результатів.

Лікування гіпергідрозу Львів. У нашій клініці, ми використовуємо Диспорт ( Dysport французький препарат) Ксеомін (Xeomin німецький препарат). Процедура комфортна, займає максимум 30 хвилин часу. Реабілітаційний період практично відсутній, єдине, що необхідно обмежити – це відвідування саун та лазень. Ефект настає від 2-3 днів після процедури до двох тижнів, триває більше 6-ти місяців. Для закріплення результату, рекомендується проводити ін‘єкції ботулотоксину раз на 7-9 місяців.

Замовити послугу

    What is 8 + 2 ?